In perioada 9-10 iunie, a avut loc loc Seminarul Bucate din Carpati: de la ferma ta, pe masa fiecaruia!

Activitatea a fost organizata in cadrul proiectului Mountain.TRIP, proiect ce urmareste furnizarea de informații provenite din cercetare, în forme uşor accesibile şi de înțeles, pentru utilizatorii finali şi practicieni. Aceste informații sunt relevante dezvoltării durabile în regiunile de munte. Informațiile din cercetare prezentate în cadrul seminarului se bazează pe rezultatele proiectul EuroMARC

Seminarul a fost organizat sub forma unui workshop interactiv pe tema produselor alimentare de munte de calitate. Seminarul a avut rol de informare şi a fost axat pe analiza unui set de broşuri pe tema produselor agro‐alimentare montane de calitate din regiune si a metodelor interective de comunicare intre persoanele si organizatiile interesate.

Mai multe informatii despre proiect: www.mountaintrip.eu

Workshop regional in Carpatii Romanesti

Workshopul a oferit un exemplu despre cum rezultatele din cercetare, care sunt disponibile la nivel European, pentru a fi transferate şi adaptate la nivel regional, pentru a se adresa nevoilor locale de informare ale practicienilor. Acest workshop a fost susţinut de un set de broşuri informative despre productia, distributia si marketingul produselor alimentare de munte. Acest workshop, cât si broşurile sunt produse în cadrul proiectului mountain.TRIP, care vor contribui la comunicarea informatiilor din cercetare către practicieni. Aceste broşuri vor fi disponibile în limba română. Prototipul acestor broşuri cât şi cel al workshopului vor fi în continuare dezvoltate în cursul proiectului, cu scopul de a oferi un "toolkit" pentru organizatiile interesate în multiplicarea acestei informaţii.

Informaţia de conţinut a acestui workshop se bazează pe principalele rezultate ale proiectului EuroMARC cât şi pe exemple de bune practici relevante la nivel regional şi identificate împreună cu partenerul din Romania, Fundatia ADEPT.

Obiectivele acestui eveniment:
a. Informarea participantilor despre recomandarile cheie si exemplele de bune practici cu privire la productia, procesarea si marketingul produselor alimentare de calitate din zone montane
b. Crearea unei imagini pozitive a produselor alimentare de calitate din zone montane şi motivarea organizării evenimentelor similare.
c. Crearea unui prototip exemplar pentru intermediari (ONG-uri sau alte servicii de consultanta) despre cum pot organiza evenimente similare.

Participanţii la eveniment şi rolurile acestora:
a. Intermediari şi multiplicatori de informaţii referitoare la produsele alimentare din zone montane: ONG-uri, servicii consultative
b. Fermieri, producatori şi procesanţi de produse montane
c. Actori implicati în distribuţie
d. Magazine şi utilizatori: restaurante, proprietari de magazine
e. Companii turisitice
f. Persoane politice de la nivel local si regional a caror activitate este legată de produsele montane.

Toţi participanţii vor beneficia în urma acestui eveniment, de informaţii uşor accesibile şi intelgiblie despre domenii relevante pentru activitatea lor, vor participa la un eveniment interactiv, îsi vor spori vizibilitatea şi vor avea şansa să işi promoveze produsele. De asmenea vor avea acces la un model de workshop pe care îl pot folosi în cadrul organizatiilor lor şi vor putea dezvolta idei pentru activităţi viitoare.

Toţi participanţii vor fi invitaţi să contribuie la acest eveniment, oferindu-ne feedback si sugestii de îmbunătăţire pentru produsele noastre de comunicare. Participanţii vor fi rugati să contribuie cu experienţele proprii si să işi împartă cunoştiinţele referitoare la un set de teme prestabilite.

In urma acestui workshop, produsele mountain.TRIP vor fi adaptate în continuare nevoilor participanţilor şi altor actori implicati.