Seara de 23 Martie 2013, desi friguroasa, a reprezentat o buna ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor turdeni. La ora 20:30, in centrul municipiului Turda s-au strans peste 50 de biciclisti, de toate varstele, pentru a marca in mod simbolic existenta turdenilor pe doua roti, care vor sa fie vizibili si existenti in traficul turdean.

 

Actiunea a fost organizata cu prilejul evenimentului mondial Ora Pamantului (www.ora-pamantului.ro) si a avut si rolul de a reaminti autoritatilor, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Mutumiri tuturor participantilor, reprezentantilor autoritatilor locale si reprezentantilor mass-media. A fost o seara frumoasa!

Activitatea este organizata in cadrul evenimentului Ora Pamantului, initiat de catre WWF (http://ora-pamantului.ro/) si a fost sprijinita la Turda de catre:
Primaria Municipiului Turda, Grupul Ciclism Turda, Fundatia Potaissa, Asociatia SlowFood Turda, elevii de la Colegiul National Mihai Viteazu, Parohia Greco-Catolica Turda Veche, Asociaţia Turda-TIN, Politia Rutiera si Politia Locala Turda.

Alte articole si prezentari ale evenimentului:

Facebook: https://www.facebook.com/events/555474201153452/ (Grupul Turdeni.RO / Grupul Ciclism Turda)

Ziarul 21: ”Ora Pământului” la Turda - o seară pe bicicletă

TurdaInfo: ”Ora Pământului” la Turda, o seară pe bicicletă

Stirile PRO TV: 24 Martie 2013, ora 7:00, ora 19:00

TurdaNews: Peste 60 de turdeni au marcat "Ora pământului" pe bicicletă