In anul 2012, am pregatit intens, la foc mic, programul pedagogic Junior Ranger „Potaissa”. Am adaptat programul relizat de partenerii nostii de la Charente Nature ... si i-am dat savoare cu experientele acumulate de noi din cei aproape 15 ani de activitati educative in natura.

Din manual, vei afla ce inseamna pentru noi Junior Ranger, vei descoperi principalele habitate din imprejurimile Turzii si de pe valea Ariesului si vei afla informatii interesante despre rezervatiile naturale din imprejurimile Turzii ... asa pe intelesul tuturor, intr-un limbaj simplu. Apoi, venim si cu vreo 25 de sugestii de activitati educative pentru cunoasterea si protectia naturii.

Nu ne oprim aici ! Pachetul e completat cu o harta a rezervatiilor naturale din zona ... legate intre ele de poteci si drumeaguri, numa` bune de plimbare, ciclism montan, calarie iar iarna cu schiurile de tura (cand e zapada) Si mai e disponibil si un DVD pe care am mai pus si alte materiale suport la fel de interesnte.

Orice idee si sugestie de imbunatatrire e mai mult decat binevenita ... deoarece pana apar ghioceii in Cheile Borzesti, vrem sa finalizam varianta imbunatatita - Programul educativ Junior Ranger v.2.0 :) !

Daca il vrei si tu, ti-l dam doar cu conditia sa-l folosesti, nu sa-l pui in sertar :) Va trebui sa demonstrezi acest lucru !

Program pedagogic Junior Ranger POTAISSA v.1.0
autori: Simona Bolboaca, Alin Rosca - Fundatia Potaissa, 2012

 

       
Coperta   1-3.Introducere   4.Rezervatii   5.Specii   6.Activitati

 

Material realizat în cadrul proiectului „Program pedagogic JUNIOR RANGER“, proiect coordonat de Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, in cadrul componentei Arii Protejate a programului Spatii Verzi.