In perioada 19 – 26 mai 2010, tinerii din reteaua locala de cluburi Junior Ranger “Potaissa” participă la diferite activitati de informare cu privire la rolul educativ al rezervatiilor naturale si de constientizare a membrilor comunitatii cu privire la importanta rezervatiilor naturale in viata comunitatilor locale.

Junior Ranger “Potaissa”, este un program educativ adresat tinerilor din Turda si imprejurimi, care doresc sa se implice in activitati pentru cunoasterea si protectia naturii, protectia mediului si promovarea patrimoniului turistic din regiune. Prin activitatile planificate se va pune accent pe rolul educativ al rezervatiilor naturale si al activitatilor educative in aer liber.

Junior Ranger “Potaissa” reprezinta o retea de cluburi locale Junior Ranger, din Turda si comunele din imprejurimile Turzii (Viisoara, Mihai Viteazu, Petrestii de Jos si Sandulesti) in perimetrul carora exista rezervaţii naturale.
In perioada 19 – 26 mai 2010, vom organiza diferite activitati informative in comunitatile in care activeaza cluburi locale Junior Ranger precum si activităţi de teren in rezervaţii naturale (Cheile Turzii, Cheile Tureni, Dealul cu Fluturi, Cheile Borzeşti Scăriţa-Belioara)

Pe 26 mai 2010, cu prilejul Zilei Europeane a Parcurilor Naturale vom sarbatori Ziua Junior Ranger "Potaissa". Cu acest prilej vom organiza o masa rotunda cu tema "Junior Ranger - activitati model in educatia pentru cunoasterea si protectia naturii. Activitatea se va desfasura in Sala Mare a Primariei Municipiului Turda (intre orele 12:00 – 14:00). Vor fi prezentate activitatile desfasurate si planificate, modul de functionare si organizare a retelei locale Junior Ranger “Potaissa” şi perspectivele de dezvoltare ale acestui proiect.
 
Activitatea este realizata in cadrul proiectului Junior Ranger Potaissa, proiect coordonat de Fundatia de Ecologie si Turism “Potaissa si finantat de Fundatia Pentru Parteneriat si Mol Romania, in cadrul componentei Arii protejate a programului Spatii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Fundatia Potaissa - Turda, Piata 1 Decembrie nr.6
0744.678674 (Alin Rosca),
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.juniorranger.ro