Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) – Editia a XIII-a, 12-18 mai 2014

SNV este un eveniment national anual care are loc in fiecare primavara in a treia saptamana a lunii mai, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. 

Editia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari in toata tara, care, prin implicarea in activitati educationale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sanatate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diversi.

Editia de anul acesta se desfasoara sub sloganul “Recreeaza-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul ca voluntariatul ne transforma ca oameni si ca societate si, in acelasi timp, ne ofera trairi si experiente pozitive de viata. Peste 360 de activitati cu, pentru si despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile in 105 localitati din 38 de  judete si capitala, de catre 135 de parteneri locali – ONGuri, institutii de invatamant, autoritati publice si grupuri informale.

Si noi turdenii vom marca SNV 2014 in calendarul nostru de activitati.
Vom desfasura activitati de amenajare a potecilor turistice si tematice de pe Valea Ariesului, prin curatarea potecilor de copacii cazuti si vegetatia crescuta invaziv, vom vopsi marcaje turistice, vom pregati panouri de infomare, vom curata izvoare si vom amenaja locuri de popas.

Vom defasura activitati educative pe teren (drumetii, activitati de observare, ateliere educative) pe poteca tematica Pietrele Vorbitoare, dar si in scolile din comunele situate in apropierea potecii tematice. (Alin Rosca, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa)

Mai multe detalii: www.potaissa.org Poteca tematica “Pietrele Vorbitoare”

Contact: Fundatia Potaissa - 0744.678674, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Activitati desfasurate in perioada 10-11 Mai 2014

Foto: Potecatori in Bedeleu / In lumea Pietrelor Vorbitoare

Foto (Facebook): Potecatori in Bedeleu / In lumea Pietrelor Vorbitoare


„SNV este perioada cea mai efervescenta din an pentru noi si pentru multi dintre partenerii nostri. Ne bucura sa avem parteneri care ne sunt alaturi de multi ani si, de asemenea, faptul ca an de an ni se alatura altii pentru a spori actiunile si vocile care demonstreaza si sustin public valoarea voluntariatului. In saptamana 12-18 mai ii asteptam pe toti cei care cocheteaza cu voluntariatul sa testeze aceasta experienta frumoasa, participand la actiunile pregatite pentru ei de partenerii SNV: ecologizari, activitati in beneficiul copiilor sau varstnicilor, evenimente sportive si artistice, campanii de promovare a voluntariatului si de constientizare fata de diverse cauze. Invitam companiile sa sprijine activitatile prin donatii sau prin implicarea angajatilor ca voluntari, in special cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist. Nu in ultimul rand, invitam jurnalistii si bloggerii sa ia contact cu bogatia de actiuni pozitive si oameni minunati pe care SNV ii aduce impreuna.” (Cristina Rigman, director executiv Pro Vobis)

Va invitam pe www.voluntariat.ro/snv  - sectiunea Calendar - unde gasiti detalii despre SNV si informatii despre evenimentele organizate de partenerii locali, pe care va incurajam sa ii contactati.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu parteneri locali si centre de voluntariat. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.