Prin intermediul programului TurdaTurism.RO va oferim mai multe infomatii cu privire la obiectivele turistice din Turda si imprejurimi, precum si sugestii privind diferite activitati si programe turistice. Veniti sa descoperiţi Turda si Valea Ariesului. Avem multe poveşti de spus şi cunoastem multe din comorile ascunse ale acestor locuri. Tu trebuie doar sa te pornesti la drum ...
Contact: Tel. 0744.678674, e-mail: info @ turdaturism.ro, Website: www.turdaturism.ro

 

Potaissa - Arc peste Timp
Municipiul Turda, cu cei aproape 50.000 de locuitori ai sai, este cea mai mare localitate de pe raul Aries, poarta de intrare in Muntii Apuseni. Urmele istoriei zbuciumate te întampina la tot pasul.
Pornind din centrul orasului spre dealurile din jur, putem descoperi rand pe rand toate urmele existentei milenare. Si tu poti fi in mijlocul istoriei acestor locuri.
Potaissa Aeterna, Drumul Sarii si Arc peste Timp sunt 3 itinerarii turdene recomandate de noi.
  
     
Junior Ranger
Un Junior Ranger isi doreste sa cunoasca natura si sa o protejeze si se bucura de fiecare iesire si activitate in natura.
Inca de mici ne pregatim sa descoperim natura si invatam despre tot ce ne inconjoara. In cabana sau in cort, in pesteri sau pe stanci, cu aparatul foto in mana in asteptarea unui fluturas sau a acvilei ... nici nu iti dai seama cum s-a scurs timpul si te pregatesti de o noua aventura.
Peste 10 ani de activitati in natura, cu copii, vin sa garanteze o experienta inedita, activa si cu multe lucruri noi invatate.
 
     
Rural Autentic
Pe Valea Ariesului, in inima muntilor, te asteapta o lume parca neschimbata de mai bine de 100 de ani.
Viata la tara, intr-un sat, departe de oras ... unde oamenii sunt mai linistiti, natura este mai colorata si pomii mai verzi, pasarelele sunt mai multe si au ciripitul mai vesel, aerul te imbie cu un miros de iarba proaspat cosita, iar in noptile senine cerul se aprinde cu mii de stele.
Farmecul si frumusetea locurilor este completata de caldura si ospitalitatea locuitorilor. Aici poti vedea cum se muncea odinioara si poti asista la preparatul bucatelor traditionale, dar si la momente de sarbatoare, care aici sunt cu adevarat speciale.

 
     
Drumuri Verzi
Prin "Drumurile verzi" se promovează conservarea si valorificarea mostenirii culturale si naturale a unei regiuni pe baza principiilor dezvoltării durabile.
De la Turda spre izvoarele Vaii Ariesului putem parcurge: Drumul Calcarului, Drumurile Romane, Drumul Aurului sau Drumurile Motilor.
Acestea pot fi parcurse pe pe jos, cu bicicleta, cu atelaje trase de cai sau iarna pe schiuri.
 
     
Natura si Aventura
Muntii Apuseni sunt gata sa ve dezvaluie o lume noua in afara orasului: animale si pasari, flori rare, peisje deosebite, toate sunt pregatite pentru a fi descoperite si intelese.
Aventura si adrenalina sunt acasa aici in Apuseni. Pe stanci, in chei sau in pesteri e loc numai bun pentru alpinism, escalada sau canyoning. Pe Aries sau pe lacuri ne asteapta raftingul sau caicul, in timp ce natura arata altfel din zborul parapantei.
Iarna, potecile de munte si pantele line sunt numai bune pentru practicarea schiului, pe partii amenajate sau in afara lor.
 
     

Iubitorii Gastronomiei
Producatorii locali te imbie cu cas, o friptura de Turda, paine tocmai scoasa din cuptor si o palinca tare.

Oriunde vei merge, vei găsi produse traditionale din bucataria locala si direct de la producatori vei putea lua acasa cu tine o mica parte din aromele acestor locuri.

 
     
Itinerarii religioase
Regiunea Turda se remarca printr-o mare diversitate confesionala, in 1930 fiind cunoscute 7 culte religioase diferite: Reformati-Calvini, Greco-Catolici, Romano-Catolici, Ortodocsi, Lutherani, Unitarieni si Mozaici.
Prin edictul de la Turda, in 1568, este emis un decret de către Dieta de la Turda prin care se proclama libertatea constiintei si a tolerantei religioase pentru cetatenii Transilvaniei, fiind primul act de acest fel din istorie.
In zona rurala gasim numeroase biserici de mici dimensiuni, unele construite din lemn, in mod traditional.
 
     
Evenimente, targuri si conferinte
Turda ofera conditii ideale pentru targuri, conferinte, seminarii si alte evenimente de succes.
Infrastructura excelenta si diversa pentru organizarea de evenimente şi conferinte, completata de un oraş fermecător cu oameni ospitalitalieri si prietenoşi, reprezinta alegerea ideală pentru evenimentul dumneavoastră urmator !
Responsabilitatea fata de mediul inconjurator si dezvoltarea locala durabila sunt criterii principale in organizarea de evenimente. Aceasta înseamna folosirea produselor regionale, limitarea zgomotului, acces la transportul in comun, sunt câteva aspecte importante de care tinem cont in organizarea evenimentelor.