Clubul de Turism Montan “Someşul” Someş Odorhei Sălaj, în colaborare cu Fundaţia de Ecologie şi Turism Potaissa Turda, vor organiza pe Valea Arieşului, cea de treia ediţie a concursului cu tematică eco-turistică montană – Trofeul Someşul.

Evenimentul are ca scop promovarea turistică a văii Arieşului la nivel naţional, prin intermediul cluburilor de turism montan şi se va desfăşura sub forma unui concurs care va cuprinde mai multe probe specifice (traseu regularitate cu probe teoretice, orientare turistică, alpinism, proba culturală, slideshow).

Activităţile se vor desfăşura în perioada 26 – 28 Iulie 2013, în masivul Bedeleu, pe teritoriul comunei Vidolm, în vecinatatea rezervaţiei naturale Laricetul de la Vidolm.

La eveniment sunt invitaţi să participe membrii din peste 30 de cluburi de turism montan din întreaga ţară, fiind estimată o participare de minim 100 persoane.

Informaţii suplimentare:
Alexandru POP – C.T.M. Somesul Sălaj, 0744.841333, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.ctmsomesul.ro
Alin ROSCA – F.E.T. Potaissa – 0744.678674, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.turdaturism.ro, www.turdeni.ro

Bibliografie proba teoretica (program pedagogic Junior Ranger)


--
--
--
--
Coperta

1-3.Introducere

4.Rezervatii

5.Specii

6.Activitati

Programul concursului:

Vineri
15:00-22:00: primirea participanţilor şi înscrierea echipelor în concurs
22:00: Foc de tabără

Sâmbătă
8:45 Şedinţă tehnică
9:00 START concurs cu proba drumeţie montană(include şi proba de alpinism + proba teoretica + Proba de orientare )
18:30 Revenire în tabăra de bază
18:30-19:30 Servirea mesei asigurată de organizatori
20:00 Proba de cultural
22:00 Proba de slideshow.
După încheierea probelor, program liber la foc de tabără în acordurile chitarelor.

Duminică
10:30 Festivitate de premiere şi defluirea participanţilor.

Acces:
Tabăra de corturi va fi amplasată în localitatea Vidolm din judeţul Alba, un sat de pe Valea Ariesului ce apartine de comuna Ocolis. Este situat la 30 de km de Turda si 3 km de Ocolis.
La ieşire din turda spre Alba se face stânga pe DN 75 spre Câmpeni şi după 30 km ajungem în localitatea Vidolm, de aici se trece podul peste râul Arieş, se face stânga şi după circa 2 km la ieşire din sat găsim tabăra amplasată pe partea dreaptă.

Alte mentiuni:
Se va organiza tabără de corturi!
Echipamentul individual (obligatoriu): bocanci, pelerină, frontală sau lanternă, sac de dormit , izolir , fluier, pix;
Echipament de echipă (obligatoriu): cort, bidon de apă, busolă, trusă medicală, aparat foto; Pentru proba de slide-show, vă rugăm să pregătiţi prezentările pe CD/DVD/stick.