Harta GPS de mountainbike în Munţii Trascău, o initiativa frumoasa si foarte utila pentru toti iubitorii de MTB si de Trascau. Un model de implicare cu pasiune, un model educativ-practic. Felicitari acasenii.ro (Domnu` Vlad, Cristi Faur)

HARTA GPS Mountain Bike TRASCAU

"Urma să fac 1000 de km în Trascău cu un copil de 10 ani, așa că proiectarea trebuia să fie impecabilă. Sensul trebuia ales corect, astfel încât fiecare tură să fie cât mai mult ciclabilă. Dacă pushbike-ul era inevitabil, trebuia să aleg cel mai scurt pushbike posibil, chiar dacă era mai abrupt. Turele trebuiau să fie scurte și trebuiau să se atingă ca să facă un puzzle, astfel ca la final, să poți alege ce drum vrei tu în Trascău, să nu mergi neapărat pe turele noastre.

După o muncă de 4 luni, proiectul era gata, astfel că în 15 februarie publicam postul “alt început“, pentru că asta făceam. O luam de la zero. Restul e deja istorie, turele s-au scurs una după alta.

N-a fost ușor. Când mergi cu un copil de 10 ani lucrurile stau diferit decât la o tură cu adulți. În primul rând trebuie să cari de 10 ori mai multe lucruri după tine, începând de la camere de bicicletă, la sandwich-uri și apă. Apoi trebuie să te documentezi dumnezeiește despre zonă, ca să știi ce faci dacă se întâmplă ceva. Apoi trebuie să știi poveștile locului, pentru că un copil de 10 ani va veni cu tine dacă îi captezi interesul, altfel il chinui. Apoi, în timp record, trebuiau stăpânite tehnici de mountainbike, cum ar fi mici drop-uri, coborâri tehnice abrupte, cornering, etc., pentru că n-ai avea nici un chef să-i cari bicla puștiului pe Dealu Fierului în jos, de exemplu, nici să-i pui brațele în atele, dacă ceva mergea prost…"

Mai multe pe www.acasenii.ro