Pentru a contribui la managementul adecvat si protecţia sitului Natura 2000 „Sărăturile-Ocna Veche”, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa este implicata in organizarea activitatilor si campaniilor de informare si constientizare a tinerilor, a membrilor comunităţii locale si a factorilor de decizie. cu privire la conservarea patrimoniului şi dezvoltarea durabilă a ariei protejate.

Activitatile sunt realizate în cadrul proiectului „Managementul Sitului Natura 2000 Sărăturile Ocna Veche”, proiect implementat de către Primaria Municipiului Turda.
Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeana din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa Prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.

In acest sens vor fi organizate urmatoarele activitati:

Activitati de informare a vizitatorilor şi turiştilor privind derularea proiectului şi respectarea legislaţiei privind protecţia mediului, prin amplasarea in vecinatatatea sitului, a unui stand de informare si realizarea de ateliere animatie pentru vizitatori.

Informarea riveranilor ariei protejate cu privire la consecinţele depozitării iresponsabile a deşeurilor în locuri neamenajate („Fii conştient, fii responsabil !”),  prin activitati de monitorizare si identificare a problemelor de mediu din vecinatatea sitului si activitati de informare a riveranilor cu privire la consecinţele depozitării iresponsabile a deşeurilor în locuri neamenajate.

Informarea populaţiei şcolare cu privire la importanţa conservării biodiversităţii prin:
- Realizarea a 10 parteneriate scolare si implicarea a minim 300 de tineri in activitati educative si informative
- Organizarea a minim 8 activitati de informare in scoli
- Organizarea de activitati de teren in cadrul Aventura Junior Ranger (19 Mai 2012)
- Seminar informativ de Ziua Biodiversitatii (22 Mai 2012)

Organizarea unui seminar de informare pentru riverani, fermierii din zonă, ONG-uri si alte institutii locale.

Informaţii suplimentare: 
Fundatia de Ecologie şi Turism “Potaissa”
D-nul Alin Rosca, Tel. 0744.678674, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., website: www.juniorranger.ro
Primăria Municipiului Turda
D-na Codruţa Bungărdean - manager de proiect – Şef Serviciu Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale, telefon/fax 0264-311630, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.sărăturileocnaveche.eu