Banner_AventuraJR2010.jpgPe 12 iunie 2010, în pădurea Vapa din Cheile Turzii, are loc Aventura Junior Ranger, un concurs plin de natura si aventura :)

Aventura Junior Ranger, este un concurs-drumeţie adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani, care vor participa echipe formate din 3-5 membrii. Sunt asteptati in mod special copii si tinerii de la şcolile si liceele din Turda şi împrejurimi... dar, binenteles, concursul e deschis si altor tineri din alte locuri :)

Concursul, de tip “treasure-hunt”, va cuprinde mai multe probe specifice menite să contribuie la cunoaşterea si promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfaşurate în natură. Tinerii concurenţi vor parcurge traseul propus, in căutarea celor 10 comori ale lui Junior Ranger. Pe traseu, concurenţii vor participa la 5 probe: Grădina Fermecată a lui Junior Ranger, Junior Ranger urca in Top, Exploratorul Junior Ranger, Junior Ranger cauta Nordul si Punguta cu surprize a lui Junior Ranger.

 

Mai multe informatii pe pagina evenimentului: Aventura Junior Ranger 2010

Informaţii suplimentare si confirmarea participarii:
Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” Piata 1 Decembrie, nr.6, Turda, 0744.678674,
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., web: www.juniorranger.ro

 

“Sub forma unor probe distractive, participanţii vor avea parte de orientare în teren cu harta şi busola, vor identifica specii de plante şi animale protejate, vor parcurge un traseu pregătit de alpinişti, vor demonstra că ştiu multe lucruri despre rezervaţiile naturale din împrejurimile Turzii şi se vor bucura de surprizele pregătite pentru cei care vor sa devină Rangeri Juniori” (Alin Roşca, coordonatorul proiectului)

 

Activitatea este organizată de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” în colaborare cu Serviciul Public Salvamont CLUJ, Asociaţia Ecouri Verzi, Asociaţia Alpiniştilor “Pajura” Turda şi Asociatia Slow Food Turda.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului “Junior Ranger Potaissa”, finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat si MOL Romania, în cadrul componentei Arii Protejate a programului Spaţii Verzi.

Junior Ranger “Potaissa”, este un program educativ adresat tinerilor din Turda şi împrejurimi, care doresc să se implice in activităţi pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, protecţia mediului şi promovarea patrimoniului turistic din regiune. Junior Ranger “Potaissa” reprezintă o reţea de cluburi locale Junior Ranger, din Turda şi comunele din împrejurimile Turzii, în perimetrul cărora există rezervaţii naturale.