Coalitia ONG-urile pentru mediu din România, organizează pe 12 decembrie 2009 o seară de veghe în mai multe oraşe din ţară, pentru a transmite mesajul „THE WORLD WANTS A REAL DEAL”, către decidenţii şi negociatorii care participă la Conferinţa Părţilor în cadrul Convenţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice de la Copenhaga  !

În urma apelului mondial lansat de Comunitatea AVAAZ.org, reprezentanţii Coaliţiei ONG-urilor pentru mediu din România si sustinatorii lor, vor aprinde lumănări în 14 orase din tara, la aceeaşi oră cu alte sute de organizaţii non-guvernamentale şi cetăţeni de pe glob. Scopul acestui eveniment mondial este cel de a sublinia importanţa summit-ului de la Copenhaga cât şi de a-i încuraja pe delegaţi să ajungă la un acord ambiţios şi durabil. „The world wants a real deal!”
Miza întâlnirii de la Copenhaga, la care participă reprezentanţi din 192 de state, este semnarea unui nou acord cu caracter obligatoriu pentru semnatari, care să limiteze eficient emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Acest nou acord ar urma să îl înlocuioască pe cel semnat la Kyoto, în 1997, care urmează să expire în 2012.
Oameni de ştiinţă reuniţi în Grupul Interguvernamental Privind Schimbările Climatice, avertizează că dacă temperatura medie la nivelul planetei va creşte cu mai mult de 2 grade Celsius, modificările climatice vor fi ireversibile, iar costurile asociate reducerii efectelor schimbărilor climatice ar putea ajunge la 500 de miliarde de dolari pe an.

    Simbata, 12 decembrie 200, intre orele 18:30 - 19:00, va invitam in parcul din fata muzeului de istorie din Turda. Vom sta de veghe pentru acestă cauză, prin urmare vă învităm să aduceţi câte o lumânăre pe care să o aprindeţi alături de noi! Participarea dumneavoastră va atrage atenţia asupa problematicii schimbărilor climatice şi asupra responsabilităţii decidenţilor şi negociatorilor implicaţi în construirea acordului de la Copenhaga.

Evenimente de genul acesta se organizeaza simbata asta in toata lumea cu ocazia intilnirii de la Copenhaga, cea mai importanta intilnire de negociere legata de clima din timpurile noastre. Mesajul nostru este clar: Lumea vrea o schimbare reala - un tratat suficient de puternic incit sa aduca solutii adevarate pentru problema schimbarilor climatice.

Mai multe informatii pentru activitatea de la Turda:
Fundatia Potaissa - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Locurile de veghe din cele 14 oraşe confirmate din România sunt următoarele:
Bucureşti - Piaţa Constituţiei.
Miercurea Ciuc - Piaţa Libertăţii.
Braşov - Piaţa Sfatului.
Cluj-Napoca - Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Lucian Blaga.
Bacău - Piaţa Pietonală din faţa Casei de Cultură.
Târgu Mureş – Piaţa Teatrului.
Timişoara - Piaţa Victoriei (fosta Piaţa Operei) - în faţa Operei Naţionale.
Brăila - Strada Mihai Eminescu.
Arad - Bulevardul Revoluţiei.
Paşcani - Piaţa Unirii.
Răşinari - Piaţa Andrei Şaguna.
Tudra - Parcul Muzeul de Istorie Turda
Măureni - Strada Principală
Oradea - Piaţa Unirii, ansamblul Mihai Viteazul

Website eveniment: The World Wants a Real Deal' - Global Day of Action