Material preluat de pe lista de discutii a alpinet.org
    Multi dintre noi, cei care iubim muntii, in afara de relatarile si fotografiile de pe internet, eram abonati sau cumparam si revistele de munte tiparite pe hartie: Muntele, Muntii Carpati, Alpin Info, Alpin Extrem, Knox, Anotimpurile Muntelui, Dincolo de Usa si altele, care din pacate au murit pe rand.
A continuat sa apara fara intrerupere din 1972 (desi cativa ani doar ca ziar !). Mai exact s-a incapatanat s-o tina in viata Mihai Ogrinji, ajutat de cativa ani de un entuziast alpinist veteran - Mihai Vasile. Nu e revista doar pentru alpinisti si montaniarzi, dar nici noi nu suntem doar montaniarzi. Mai exista in tara asta si alte frumuseti care merita cunoscute, vazute, care merita a fi aparate de agresiuni si poluare.
Dar am primit semnale ca si RP e in pericol ! Daca pentru primele 6 luni ale lui 2010 nu se vor abona minim 500 de romani, va sucomba si Romania pitoreasca. Revista despre care multi nici nu stiu ca mai exista, tirajul a scazut dramatic, la chioscuri nu se mai difuzeaza de cand Rodipet-ul a fost pus pe butuci !

Cei care doriti sa ajutati la reanimarea revistei, o puteti face abonandu-va - 39 lei pe 6 luni sau 78 lei pe 12 luni. Abonanentele se pot face doar trimitand banii prin mandat postal pe adresa: Mihai Ogrinji - la redactia revistei "Romania Pitoreasca"- str.Ghiocei, nr.30, bloc 30 C, sc.B ap 55 cod 020571, sector 2 Bucuresti (tel.021-2110877)
Cei care va veti abona, veti primi chitante individuale.

Cu speranta ca vom dovedi si prin abonamente la Romania Pitoresaca ca iubim Muntele si  Frumosul, si cu urari de Sarbatori Fericite si vacanta placuta, Dinu Mititeanu.