posterA4-landsacpe.jpgSambata, 27 martie 2010, intre orele 20:30 si 21:30, Primaria Municipiului Turda isi va stinge lumina.

Pe platoul din faţa Primăriei, sunt invitaţi toţi cei care au stins lumina de ora pământului, sa transmitem impreuna mesajul nostru, tuturor locuitorilor Turzii.

Acţiunea de la Turda este iniţiata de Asociatia Slow Food Turda, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” şi Primăria Municipiului Turda şi este inscrisa în campania oficială Earth Hour 2010 (www.earth-hour.ro)

 

Informatii suplimentare pentru Turda: Marta Pozsonyi – Asociatia Slow Food Turda, 0746.366.728, Alin ROSCA – Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa, 0744.678.674, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii:  www.earth-hour.ro

Promovare locala: Fotoreporter pentru mediu, Zamfir Turdeanu`, Turdanews, ...


 

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră - Ora Pământului.

În 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

România a participat pentru prima oară, oficial, la campania globală. 15 orașe au devenit Orașe Oficiale Earth Hour și 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Național. La Bucureşti au stins luminile Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Teatrul Naţional, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Muzeul Naţional de Artă, Opera Română, Hotelul Intercontinental şi Magazinul Cocor.

 

Earth Hour 2010 – O nouă chemare la acţiune ! 

Pe 27 martie 2010, între orele 20:30 – 21:30, oameni, companii şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţand astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili şi de a ne implica în construirea unui viitor sustenabil. Earth Hour 2010 va fi, totodată, o celebrare a acelui lucru de care depindem cu toţii – Planeta noastră.

 

A3 Francezi.jpg

posterA4.jpg

A3 japonezi.jpg

     
Landscape A3 Italieni.jpg Landscape A3 Endlezi.jpg